© @admin

Friabladet kommer under vintern att anordna en fototävling. Temat för tävlingen denna gång är Vinter. Deadline: 31 jan 2018 kl. 12:00. Vinnaren får två biobiljetter. OBS! Bildens storlek får inte vara mer än 5 MB.

Vilma Lilja, HA16

Ida Hellström, HA16

Alan Avdic, SA15

Cihangir Yasher, SA15

Didar Farhad Wali, SA15

E.G. SA16B

Emilia Is, SA16B

Esmail Khavari, HA16

Hanna Beier, SA16B

Irma Ibrahimovic, SA16B

Jonna Johansson, SA16B

Lena Faraj, SA15

Lukas Andersson, SA15

Madeleine wygler, EK16

Maria Aziz, SA16B

Maricela C. Dinamarca, HA16

Markus Mouche, EK16

Mohamed Abdirahman, HA16

 

 

Ida Hellström, HA16

Ida Hellström, HA16

Jennifer Brangenfeldt, HA16

Jennifer Brangenfeldt, HA16

_______________________________________________________________________________________

Ida Hellström HA16, vinner två biobiljetter för sitt bidrag i foto-tävlingen, Tema HÖST.

Motivering: Bilden sticker ut ur mängden. Kompositionen är bra då det finns både linjer och djup som leder ögat mot bildens mitt där en person rider på en häst.

Det finns mycket grönska och träd i denna bild. Färgerna och ljuset i den här bilden är rätt så dystra eftersom det är grått och mörkt. Bilden ser dock varm ut ändå på grund av de orangea färgerna från löven och det ger en härlig känsla. Bilden är också lite mystisk eftersom man ser en väg och sedan så försvinner vägen bort bakom träd så man ser inte vart den leder och det blir lite mysteriöst.

Ida Hellström HA16

© Ida Hellström HA16

_______________________________________________________________________________________

Jennifer Brangenfeldt  HA16 vinner två biobiljetter för sitt bidrag i foto-tävlingen, Tema Jul.

Motivering:  Detta är en bild på en bebis som sitter med en tomteluva på sig. Denna bild är ljus och tilltalande och det känns som att den har en jordnära färgskala. Det röda i bilden väcker uppmärksamheten eftersom att det bryter mot de andra färgerna i bilden som mest är vitt och beige. Vi tycker att den här bilden vinner på grund av att den sticker ut ur mängden och har bra komposition.

© Jennifer Brangenfeldt HA16

© Jennifer Brangenfeldt HA16

 

2016-11-27. Peter Burlin avstår från vinsten. Istället får Nahrin Betashur två biobiljetter för sitt bidrag i fototävlingen. Nedan kommer hennes förklaring till bilden.

© 2016. Nahrin Betashur: Övergiven tågräls

Övergiven tågräls

Det jag ser i denna bild är en övergiven tågräls som inte använts på flera år. Det ger inte bara en bild av en övergiven och ensam tågräls utan den ger även en bild av hösten då vi ser massa löv på tågrälsen med olika höstliga färger. Jag får en känsla av höst när jag ser på den här bilden, och lövens färger ger en varmare bild av hösten. I bilden ser vi även att tågrälsen fortsätter vidare och därför ser vi inget slut. Utanför stängslet ser vi byggnader och bilar som åker förbi men som inte lägger märke till vad som finns bakom stängslet. Det ger en känsla av liv på andra sidan där bilarna åker förbi och husen som syns, medan på andra sidan ser man en övergiven tågräls som inte ger någon känsla av liv alls.

_______________________________________________________________________________________

Vinnare med tema Höst.  Vi har utsett Peter Burlin till vinnare.

Motivering:  Bilden sticker ut ur mängden. Kompositionen är bra då det finns både linjer och djup som leder ögat mot bildens mitt. Personen i bilden bryter av det annars bleka landskapet på ett estetiskt tilltalande sätt och detta i kombination bidrar till en höstig känsla.

 

_______________________________________________________________________________________

Bio

Vinnare läsåret 2015-2016. Här får Alice Johansson två biobiljetter efter att hennes bild valdes av redaktionen som vinnare av fototävlingen. Motivering: ”hon hade det bästa estetiska värdet med kontraster mellan färger och former. Det är en väldigt fin bild med ljuset och frosten över växten som ligger i fokus”.